من به تکلیف خود عمل می کنم؛ نتیجه هرچه شد، شد؟!
به نظرم این فرمایشات رهبر انقلاب را که اندکی پس از انتخابات92 بیان شد، جبهه انقلاب و چهره های مختلفش باید ده ها بار بخوانند تا قشنگ جا بیفتد
من به تکلیف خود عمل می کنم؛ نتیجه هرچه شد، شد؟!
امام فرمودند: ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟ چطور میشود چنین چیزی را گفت؟ امام بزرگوار که با آن شدت، با آن حدّت، در سنین کهولت، این همه سختیها را دنبال کرد، برای اینکه نظام اسلامی را بر سر کار بیاورد و موفق هم شد، میشود گفت که ایشان دنبال نتیجه نبود؟
تکلیف گرائی معنایش این است که انسان در راه رسیدن به نتیجه مطلوب، بر طبق تکلیف عمل کند؛ برخلاف تکلیف عمل نکند، ضدتکلیف عمل نکند، کار نامشروع انجام ندهد؛ والّا تلاشی که پیغمبران کردند، اولیای دین کردند، همه برای رسیدن به نتائج معینی بود؛ دنبال نتائج بودند. مگر میشود گفت که ما دنبال نتیجه نیستیم؟ یعنی نتیجه هر چه شد، شد؟ نه.
اگر انسان برای رسیدن به نتیجه، بر طبق تکلیف عمل نکرد، وقتی نرسید، احساس خسارت خواهد کرد؛ اما آن که تکلیف خودش را انجام داده، مسئولیت خودش را انجام داده، کار شایسته و بایسته را انجام داده است و واقعیتها را ملاحظه کرده و بر طبق این واقعیتها برنامهریزی و کار کرده است، آخرش هم به نتیجه نرسید، خب احساس خسارت نمیکند. بنابراین، این که تصور کنیم تکلیفگرائی معنایش این است که ما اصلاً به نتیجه نظر نداشته باشیم، نگاه درستی نیست.
(بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان – 6 مرداد 1392)