بابرجام تاقیامت
♦️ با برجام تا قیامت!
? سخناني كه رسانهها از رئيسجمهور در اختتاميه نهمين دوره جشنواره بينالمللي فارابي نقل كردند، حاوي نكات شگفتآور و بعضاً قابلتأمل بود. با توجه به مجال محدود به سه نكته خاص كه در سخنان وي بيشتر بحثبرانگيز است، ميپردازيم:
1⃣ _ حال كه ترامپ با بردن برجام به لبه پرتگاه، بازي نخنماي تقسيمكار ميان اروپا و امريكا را پيش ميبرد، بهنظر ميرسد بار ديگر آقاي روحاني ماجراي تكراري تعريف و تمجيد چندباره از برجام را شروع كرده است. وي ميگويد: «در برجام موفقيتهايي به دست آورديم كه هيچگاه از بين نميرود و هيچكس نميتواند آنها را از بين ببرد. … برخي انگار هنوز همه ابعاد برجام را لمس نكردند. برجام يك آثار دائمي دارد كه تا قيامت باقي خواهد ماند و هيچوقت از بين نميرود و يك آثاري دارد كه ممكن است بماند يا نماند. » طبعاً آقاي روحاني و برخي ياران وي چون برجام را به نام خود گرهزده ميبينند، از تعريف و تمجيد آنان از برجام نبايد تعجب كرد. آنچه اينجا محل تأمل است، همزماني اين اظهارات با شرايط فعلي كشور است!
? تقريباً هر ناظر منصفي خاستگاه اعتراضات و نارضايتيهاي مردم را در حوزه اقتصاد ميداند و هرقدر هم گروهكهاي ضدانقلاب تلاش كنند با شعارهاي ساختارشكنانه و اقدامات آشوبگرانه اين اعتراضات را سياسي كنند و يا هر اندازه كه برخي مديران دولتي تلاش كنند مطالبات عامه مردم را غيراقتصادي تفسير كنند، واقعيت امر پنهان نميماند. حال بايد از آقاي روحاني پرسيد مگر برجام براي اين نبود كه چرخ اقتصاد به همراه چرخ هستهاي بچرخد؟ كداميك از اين دو چرخ اكنون در حال چرخيدن است؟
? گلايهاي كه بايد از آقاي رئيسجمهور داشت، اينجا نه از تمجيد اغراقآميز از برجام، بلكه انتقاد از بيتوجهي به خواستههاي اصلي مردم است وقتي بيشتر مردم در خصوص معيشت خود و اقتصاد كشور گلهمند هستند و ما پيشتر به آنها قول و وعده حل شدن همه اين مشكلات با برجام را دادهايم، آيا وقت آن نرسيده بهخاطر معطل كردن بيجا و وعدههاي غيرقابل تحقق از آنها عذرخواهي كنيم؟ آيا قرار است تا روز قيامت هم در مقابل سفرههايي كه هر روز كوچكتر ميشود و يا جمعيتي كه هر روز كار خود را از دست ميدهد، برجامدرماني كنيم؟
نویسنده:اخوان