اقتصاد کشور، ضرورت ها و چالش ها
یکی از مسائلی که این روزها ذهن مردم و مسئولین را به خود مشغول ساخته، ومقام معظم رهبری نیز بارها درمورد آن تاکید داشتند، موضوع اقتصاد هست. همه ما می دانیم که اقتصاد در کشور ما اولویت نیست و بلکه برحسب نیاز امروز، ضرورت پیدا کرده است.
باید به این سوال پاسخ داد که راه های برون رفت از وضع فعلی و رسیدن به یک رونق مطلوب و اقتصاد پویا چیست؟
نخستین پاسخی که میتوان به این پرسش داد سوء مدیریت است. باید کسانی را که در دولت، مجلس و قوه قضائیه توان اجرای صحیح و دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ندارند کنار گذاشت و سراغ مدیران جوان، نخبه و دلسوز رفت که بتوانند این امانت بزرگ را به دوش بکشند.
پاسخ دیگر این سوال، بحث استفاده از فکرهای جدید و عملیاتی در این حوزه هست. مدیران و مسئولین ذیربط، باید بدانند بدون استفاده از ظرفیت خبرگان این حوزه، قطعا اقتصاد کشور به پویایی مطلوب نخواهد رسید. اینجاست که باید به اهمیت مشورت و داشتن مشاور امین و دلسوز پی برد.
از دیگر پاسخ هایی که میتوان به این پرسش داد، لزوم تدوین سیاست های کارآمد در مواجهه با تحریم ها و شیطنت های دشمنان این مرز و بوم داشت. استراتژی ما در این حوزه باید استراتژی ضربه اول باشد و هیچگاه نقش پاسخ دهنده و یا انفعالی به خود نگیریم. دشمن باید بداند که اگر با این اهرم سراغ کشورمان بیایید، به یقین جمهوری اسلامی ایران با ابزارهایی چه بسا بسیار قوی تر و موثر تر آنها را منزوی کرده، وبه شکست خواهد کشاند.
لزوم فرهنگ سازی درخصوص مدیریت مصرف در کشور و جلوگیری از اسراف و تجمل، راه حل دیگریست که به طور حتم نقش کارگشایی خواهد داشت.
اجرای کامل سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، راهنما و مدل خوبی برای پیشبرد این اهداف خواهد بود.
اگر به سیاستهای اصل 44 نیز دقت کنیم خواهیم دید نسخه شفابخش دیگری در دستان ما برای حل این موضوع می باشد.
به یقین اگر تولید داخلی رونق بگیرد و کشور از وابستگی بی جهت به واردات نجات پیدا کند می توان به رسیدن به اقتصاد پویا امیدوار بود.
در پایان ذکر این جمله ضروريست که کشورمان ظرفیت تبدیل شدن به مجموعه اقتصادهای برتر دنیا را دارد، چرا که ما دین پویا، جوانان نخبه، رهبری فرزانه و روحیه جهادی را داریم که در نوبه خود بی نظیر می باشد.
حسن مکاری: کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی