چیزی به نام پایان انقلاب نداریم
گفتاری از حسن رحیمپورازغدی
چیزی به نام پایان انقلاب نداریم
به کوشش: مجتبی احمدی/ شما قرار است پاسداران یک انقلاب باشکوه بینظیر باشید. یک غیر انقلابی نمیتواند وارث انقلابیگری باشد. آن هم انقلابی که دارای پسوند اسلامی است و با سایر انقلابها متفاوت است. ایمان و التزام عملی تا حد فدا کردن جان، بالاترین مرحله است. شما هنوز به مرحله آزمایش نرسیدهاید. در ابتدای انقلاب و جنگ شرایطی و معرکههایی پیش آمد که تشخیص مرد از نامرد میسر بود. آن زمان جامعه و حتی متدینین به دو بخش تقسیم شده بودند. مجاهدین و قاعدین. مذهبیهای انقلابی و غیر انقلابی. مذهبی بودن و به بخشهای بیخطر مذهب عمل کردن هم ارزش است؛ اما این کجا و آن مجاهدت عظیم انقلابی کجا. خدا میفرماید من در بین مذهبیها، انقلابیها را ترجیح میدهم. «فضلالله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما».
ویژگیهای
مؤمن انقلابی
مؤمن انقلابی زمان شاه با حکومت درگیر بود و بعد از تشکیل نظام در مبارزه با ضد انقلاب و تروریسم و درگیریهای داخلی و دفاع مقدس هشت ساله مشارکت داشت. در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، روابط بینالملل، سازندگی و عدالت اجتماعی حضور دارد. اینان یا شهید میشوند، یا به گوشهنشینی روی میآورند. به تعبیر ائمه(علیهمالسلام) در زمین گمنامند و در آسمانها مشهورند. اینها هیچ سهمیهای از پیروزی انقلاب مطالبه نکردند. آنهایی که در لحظات حساس انقلاب و جنگ هم نبودند حالا غر میزنند. یک دوقطبی کاذب و القایی به وجود آمده مبنی بر تعارض با انقلابیگری و کارآمدی. آنجایی که ضعیف شدیم و به وعدههای جمهوری اسلامی عمل نکردیم، آنجایی بود که از ارزشهای اسلامی فاصله گرفته بودیم.
مولا علی(ع) میفرماید: شاخص انقلابیگری افراد نیستند؛ بلکه ارزشها هستند. افرادی مانند سلمان و ابوذر و مقداد و عمار از جوانی تا زمان فوت پاک زیستند؛ اما برخی صحابه که بارها تا مرز شهادت پیش رفتند بعدها مالاندوزی کردند. لذا انقلابی شدن چه آسان و انقلابی ماندن چه سخت است و به قول برخی انقلابی شدن چه سخت و انقلابی ماندن محال است. بنابراین انقلابیگری عین کارآمدی است. امروز منطقه کاملاً از دست آمریکا خارج شده است و ایران در حال مدیریت پنج کشور است. ترامپ دیوانه اولین رئیسجمهور آمریکاست که اینقدر عریان مشکلات آمریکا را بیان میکند. برای نسل شما انقلابی ماندن خیلی سختتر است، چون شما حوادث تلخ دهه اول انقلاب را ندیدهاید.
22 بهمن 57
سرآغاز انقلابیگری
در نظام اداری کشور به اکثر انقلابیها ظلم شده است. توده مردم حساب سیستم مدیریتی را از اسلام و نظام جدا کردهاند که این هم از نبوغ و هوشمندی این ملت است. رشتههای علمی که ایران در آنها سرآمد شده، اکثراً در اثر تحریم از زمان دفاع مقدس شروع شد. فشار دشمن ما را قویتر کرد. امامی که فرمود ما مأمور به تکلیفیم نه نتیجه، اتفاقاً نتیجه گرفت. ما چیزی به نام پایان انقلاب نداریم و دائم در انقلابیم. برخلاف حرف عدهای که میگویند دوران انقلابیگری پایانیافته، 22 بهمن 57 پایان انقلاب نبود؛ بلکه آغاز انقلاب بود و تغییر سطوح و روشها تازه از فردای بعد از پیروزی انقلاب آغاز شد. انقلاب اسلامی در برخی حوزهها موفق عمل کرد و رکورد زد. این 38 سال به اندازه 200 سال پیش از آن، ایران جلو رفت. اما متأسفانه در زمینه فرهنگی و اخلاقی که هدف اصلی انقلاب اسلامی بود، درست عمل نکردهایم. در حالی که از یک طرف تحریم و از طرفی دموکراسی ملت، این همه پیشرفت مادی اعجاببرانگیز است.