انقلابیگری
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
یکی از شاخصه های انقلابیگری تکیه به توانائیهای خودشان است
[سوره الحجر (15): آيه 88]
لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ وَ لا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَ اخْفِضْ جَناحَكَ لِلْمُؤْمِنِينَ (88)
اى پيامبر! به آنچه كه ما با آن گروههاى از كفّار را كامياب كردهايم، چشم مدوز و بر آنان اندوه مخور و بال محبّت خويش را براى مؤمنان فروگستر.
برداشتها:
1- نهى، همه جا بعد ارتكاب عمل نيست، بلكه گاهى نيز براى هشدار و پيشگيرى است.
2- يكى از سفارشات اكيد قرآن به انقلابیون، سفارش به نرمش و رحم و صبر، نسبت به اهل ايمان است. از جمله: «وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ» با كسانى كه همواره پروردگارشان را مىخوانند، شكيبايى كن، «أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ» با مؤمنان فروتن هستند، «رُحَماءُ بَيْنَهُمْ» با همديگر مهربانند.
3 - انقلابیون در برابر امكانات ديگران، بر توانايىها و امكانات خود تكيه كنيد. تو كه قرآن دارى، «آتَيْناكَ سَبْعاً» به دنياى كفّار دل نبند، «لا تَمُدَّنَّ» …
4- انقلابیون به نعمتهاى دنيوى خيره و وابسته نمی شوند. «لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ» (زيرا دنيا هم كم است «قَلِيلٌ» هم زودگذر است «عَرَضَ» هم غنچهاى است كه براى كسى بطور كامل باز نمىشود «زَهْرَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا»)
5 – انقلابیون براى كسانى كه قابل هدايت نيستند، نبايد غصه بخورند. «لا تَحْزَنْ»
6 – انقلابیون در برابر دنيا و دنياپرستان، هرگز تواضع و نرمش بخرج نمی دهند. «لا تَمُدَّنَّ» ولى در برابر دينداران همواره. «وَ اخْفِضْ جَناحَكَ لِلْمُؤْمِنِينَ»
7- انقلابیون بايد در برابر مردم، نرمش و عطوفت داشته باشد. «وَ اخْفِضْ»