از شاخصه های انقلابیگری تاثیر ناپذیری از تهدید و تطمیع های شیطان است
از شاخصه های انقلابیگری تاثیر ناپذیری از تهدید و تطمیع های شیطان است
تأثیر شیطان در دستگاه محاسبه ى ما، از راه «تهدید» و «تطمیع» است؛
از یک طرف ما را می ترساند؛ آیه ى شریفه ى قرآن در سورهى مبارکه ى آلعمران [می فرماید] :
«اِنَّما ذلِکُمُ الشَّیطنُ یُخَوِّفُ اَولِیآءَهُ فَلا تَخافُوهُم وَ خافُونِ اِن کُنتُم مُؤمِنین؛ در واقع، اين شيطان است كه دوستانش را مى ترساند؛ پس اگر مؤمنيد از آنان مترسيد و از من بترسيد.» (آل عمران: 175)
در قضیّهى غزوه اى که بعد از اُحد اتّفاق افتاد - که آمدند شایعه کردند که دشمن آمد، پدرتان درآمد، همه چیزتان از دست رفت- پیغمبر(ص) فرمود: آن کسانى که امروز در جنگ اُحد زخمى شدند، همانها شمشیر بردارند و بیایند؛ اگر هیچکدامتان هم نیایید، من تنها خواهم رفت. پیغمبر اکرم(ص) راه افتاد، کسانى که آن روز در اُحد زخمى شده بودند، شمشیر برداشتند با پیغمبر راه افتادند،رفتند و دشمن را که در نزدیک مدینه - [خبر] درست بود - کمین کرده بود و قصد داشت که حمله کند بهصورت غافلگیرکننده، تارومار کردند و برگشتند:
«فَانقَلَبوا بِنِعمَةٍ مِنَ اللهِ وَ فَضلٍ لَم یَمسَسهُم سوء؛ پس با نعمت و بخششى از جانب خدا، [از ميدان نبرد] بازگشتند، در حالى كه هيچ آسيبى به آنان نرسيده بود.» (آل عمران: 174)
بعد می فرماید که:
«اِنَّما ذلِکُمُ الشَّیطنُ یُخَوِّفُ اَولیاءَه؛ در واقع، اين شيطان است كه دوستانش را مىترساند.» (آل عمران: 175).
یکى از کارهاى شیطان «ترساندن» است:
«اَلشَّیطنُ یَعِدُکُمُ الفَقر»(بقره: 268) شما را از فقر می ترساند - بنابر یک احتمال در معناى این آیهى شریفه- این «تهدید» بود.
از طرف دیگر «تطمیع» است؛ از سوى دیگر وعده می دهد شیطان، وعده هاى فریبنده؛ اینجا هم آیه ى شریفه ى قرآن می فرماید:
«یَعِدُهُم وَ یُمَنّیهِم وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیطنُ اِلّا غُرورا؛ شيطان به آنها وعدهها مىدهد؛ و به آرزوها، سرگرم مىسازد؛ در حالى كه جز فريب و نيرنگ، به آنها وعده نمى دهد.» (نساء: 120)
امام خامنه ای:
شیطان یک آینده ى رنگى و دروغین و خیالى مثل سراب در مقابل چشم مؤمنینِ به خود می گذارد؛ «وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیطنُ اِلّا غُرُورا»؛ امّا فریب است. از یک طرف «تهدید»، از یک طرف «تطمیع»؛
مثل رفتارى که امروز آمریکا دارد و قدرتهاى استکبارى همیشه [دارند]؛ از یک طرف «تهدید» می کنند، از یک طرف «تطمیع» می کنند. تطمیع، فقط تطمیع شخصى نیست؛ تطمیع هاى کلّى: «چنین می کنیم، چنان می کنیم»؛ بعد هم نمی کنند، دروغ می گویند؛ کار شیطان این است.
همهى این کارهایى که شیطان انجام می دهد - این اغوا، این تهدید و تطمیع - براى این است که دستگاه محاسباتىِ انسان مؤمن را از کار بیندازد تا محاسبه ى غلط انجام بدهد؛ وقتى دستگاه محاسباتى از کار افتاد، کار خراب می شود. محاسبهى غلط، یکى از بزرگترین خطرها است؛ گاهى حیات انسان را تهدید می کند؛ گاهى سرنوشت انسان را تهدید می کند؛ چون توان انسان، نیروى انسان، توانایىهاى انسان، تحت سرپنجهى اراده ى او است، و اراده ى انسان تحت تأثیر دستگاه محاسباتى او است؛ اگر دستگاه محاسباتى بد کار کرد، ارادهى انسان تصمیمى می گیرد و در جهتى می رود که خطا است؛ آنوقت نیروهاى انسان، همه ى توانایى هاى انسان در این جهتِ خطا به کار مى افتد؛ این آن چیزى است که باید مراقب آن باشید.» (۱۳۹۳/۰۴/۱۶؛ بیانات در دیدار مسئولان نظام)