آیا لکه های سبز موجود روی سیب زمینی مضرند؟؟
قسمت هاي سبز شده سيب زميني سمي است. سبز شدن سيب زميني مي تواند نشان دهنده به وجود آمدن نوعي ترکيب سمي در آن باشد اما با بريدن قسمت سبز شده، مصرف سيب زميني براي سلامتي زيان ندارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سایت “علم مواد غذايي و کشاورزي” امريکا ، سيب زميني هايي که بخشي از آن ها به رنگ سبز درآمده است بالقوه مي توانندد محتوي نوعي سم به نام “گليکو آلکالوييد” يا GA باشند که بطور طبيعي در سيب زميني به وجود مي آيد و براي سلامت انسان زيانبار است.
اما دانشمندان مي گويند که فقط با بريدن قسمت هاي سبز شده مي توان بخش اعظم سم توليد شده را از سيب زميني جدا کرد و به اين ترتيب، خطر را کم کرد.
به نوشته اين نشريه، ميزان سم GA در سيب زميني را مي توان با بکار بستن شيوه هاي صحيح قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همين دليل کشاورزان و توليد کنندگان مي توانند نقش مهمي در کاستن از خطر ي که متوجه سلامت مردم است، ايفا کنند.
يکي از اين اقدامات آنست که بذر سيب زميني هنگامي که در حال رشد است کاملا با خاک پوشانده شود تا از اين طريق قبل از برداشت کاملا برسد . خودداري از برداشت محصول در دماهاي بسيار زياد و به حداقل رساندن مدت قرار داشتن سيب زميني در مقابل نور، از ديگر اقداماتي است که براي پيشگيري از سبز شدن سيب زميني بايد انجام شود.
سم گليکو آلکالوييد نوعي ماده سمي طبيعي در سيب زميني است که خاصيت ضد ميکروبي، حشره کشي و ضد قارچي دارد که احتمالا به عنوان يک سازوکار دفاعي در برابر حمله موجودات خارجي و به منظور حفاظت از گياه در مقابل آفات و بيماري ها توليد شده است.
با اين حال اين ماده مي تواند براي انسان خطرناک باشد و از حد معيني بيشتر، باعث بيماري جدي شود.
معمولا نشانه ها ۸تا ۱۲ساعت بعد از هضم سيب زميني سبز شده آغاز مي شود که اين نشانه ها مي تواند به صورت به هم خوردن وضعيت گوارشي و يا اختلالات عصبي نمودار گردد.
آثار ملايم آن شامل: سردرد، سرگيجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بي قراري، خواب آلودگي و برهم خوردن تعادل رواني، لرزش و هذيان گفتن از ديگر نشانه هاي اين مسموميت است اما از آنجا که در بسياري از ديگر بيماري ها نيز اين نشانه ها مشاهده مي شود امکان تشخيص اشتباه آن بسيار است.