آیا تبلیغ این عبارت درست است....؟
سوال
چندی است در برخی از سایتها و صفحات فضای مجازی عبارت زیر تبلیغ می شود آیا تبلیغ این عبارت درست است و معنی دقیق این دعا چیست؟ منبع مستند و موثق این روایت چه کتابی است و چه کسی این روایت را از پیامبر اسلام (ص) نقل نموده اند؟ این عبارت :
«حضرت محمد(ص) فرمودند: هر کسی مردم را، از این دعا باخبر کند در گرفتاریش گشایش پیدا میکند ” سُبحانَ الله یا فارِجَ الهَمّ وَ یا کاشِفَ الغَمّ فَرِّج هَـمّی وَ یَسّر اَمری وَ ارحِم ضَعفی وَ قِلَـّةَ حیلَتی وَ ارزُقنی حَیثَ لا اَحتَسِب یا رَبَّ العالَمین” »
پاسخ
چنین حدیثی در منابع روایی یافت نشد و حدیث هایی که در فضای مجازی مشاهده می کنید تا در منابع معتبر ندیده اید، نپذیرید. متاسفانه کارخانه حدیث سازی در اینترنت و شبکه های اجتماعی به شدت فعال است و در قالب های ظاهر الصلاح اهداف شومی را تعقیب می کنند.
- الفاظ این دعا هم از دعاهای مختلف گرفته شده و البته با این عبارت دعا کردن مانعی ندارد چون مضمون خوبی دارد، اما «نسبت دادن آن به پیامبر و از زبان پیامبر ترویج كردن (تا زمانی كه يقين به استناد آن نداريم) دروغ بستن بر پیامبر خداست که بزرگترین گناهان می باشد.»
- ترجمه عبارت به شرح زیر است:
“منزه است خدا ؛ ای گشایش دهنده گرفتاری ها ، ای برطرف کننده غم ها ، در کار مهم من گشایش قرار ده و امر مرا آسان کن و به ضعف و بیچارگی ام رحم کن و [و ارزقنی (من) حیث لا احتسب]مرا از جایی که گمان نمی برم ، روزی بده ای پروردگار جهانیان”
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی