⁉️پرسش:
در چه صورت عادت ماهانه زن به هم مى خورد؟
♻️همه مراجع:
اگر دو ماه پشت سر هم بر خلاف عادت ماهانه خود خونى ببيند كه در عدد يا وقت يا هر دو يكى باشد، عادت قبلى به هم مى خورد و به عادت جديد تغيير پيدا مى كند.[1]
✋تبصره:
اگر يك ماه بر خلاف عادت پيشين خود خون ببيند، عادت او تغيير نمى كند.
?منبع:
[1]. توضيح المسائل مراجع، م 501 و بهجت، استفتاءات، ج 1، س 932 و دفتر: خامنه اى. (احكام بانوان، پرسمان).
رساله توضیح المسائل احکام زنان
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
? ملاک تغییر عادت ماهانه
✍زنی که در حیض عادت دارد، چه در وقت حیض عادت داشته باشد چه در عدد حیض، یا هم در وقت و هم در عدد آن، اگر دو ماه پشت سر هم بر خلاف عادت خود خونی ببیند (1) که وقت آن یا شماره روزهای آن یا هم وقت و هم شماره روزهای آن یکی باشد، عادتش برمی گردد به آن چه در این دو ماه دیده است. مثلًا اگر از روز اول ماه تا هفتم خون میدیده و پاک میشده چنانچه دو ماه از دهم تا هفدهم ماه، خون ببیند و پاک شود، از دهم تا هفدهم، عادت او میشود. (2)
✋این مسأله، در رساله آیت اللّه بهجت نیست
?(1) مکارم:
عادتش برمی گردد به آن چه در آن دو ماه دیده است. [پایان مسأله]
?(2) زنجانی:
چنانچه دو ماه پشت سر هم از یازدهم تا هفدهم ماه خون ببیند و پاک شود، از یازدهم تا هفدهم عادت او میشود.
?منبع: سایت هدانا
اینهمه آیات عذاب در قرآن برای چیست؟
#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟-
اولاً اینکه خدا ما را از عذابش میترساند، علامت نامهربانی خدا نیست و این ترس، آزاردهنده نیست، بلکه آرامشبخش و نرمکنندۀ دل است. نباید از این ترس فرار کنیم، واقعاً که ما را جهنم نمیبرند؛ میگویند از جهنم بترس؛ ببین چقدر هولناک است! اگر ببینی، خودت را جمع میکنی، وقتی خودت را جمع کنی، بلافاصله در آغوش خدا قرار میگیری.
ثانیاً اینکه، خدا از خوف و انذار بهعنوان یک عامل حرکتدهنده یا بازدارنده در وجود انسان استفاده میکند. فقط شوق و محبت نیست که انسان را به حرکت وادار میکند، خوف هم انسان را به حرکت وادار میکند. خوف حتی قبل از بهدست آمدن شوق و محبت، میتواند انسان را وادار به حرکت کند یا او را از حرکت بازدارد.
ما تا عاشق خدا بشویم خیلی کار دارد، تا آن موقع چهکار کنیم؟ از خوف استفاده کنیم! آدم که نمیتواند بهسادگی عاشق بشود، ولی بهسادگی میتواند خائف بشود! آدم که نمیتواند به این سادگی به عالیترین منافع خودش علاقهمند شود، ولی میتواند به این سادگی از ضررکردن بترسد؛ این زیاد رشد نمیخواهد!
مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۱۲
پرسش :
آیا پشه و حشرات ریزی که در دستشویی هستند، روی بدن و لباس بشینند ، بدن و لباس را نجس می کنند؟
پاسخ:
چون مطمئن نیستیم که نجاست را به لباس یا بدن سرایت داده باشند، لذا بدن یا لباس نجس نمی شوند و باید بدانید که در این موارد تجسس هم لازم نیست.
نظر مراجع عظام در مورد نشستن حشرات از روی چیز خیس نجس به روی چیز خیس پاک:?
آیات عظام: امام خمینی، فاضل لنکرانی،نوری، سیستانی: اگر فرد یقین دارد، نجاست همراه آن حشره است ، چیز پاک نجس مىشود، و اگر نداند پاک است.
آیه الله مکارم شیرازی: چون احتمالا پاى این حشرات رطوبتى به خود نمیگیرد چیز پاک نجس نمی شود، مگر اینکه بدانیم حشره نجاستى را با خود حمل کرده و به چیز پاک سرایت داده، که در اینصورت نجس مىشود.
آیه الله زنجانى:اگر یقین داشته باشید، که حشره هنگام نشستن روى چیز پاک نجاستش از بین نرفته، آن چیز پاک نجس مىشود، بلکه اگر چنین یقین هم نداشته باشید، باز هم آن چیز بنا بر احتیاط واجب نجس مىشود و هم چنین اگر مگس یا حیوانى مانند آن که به گونهاى تر است که ترى آن به اشیاء دیگر مىرسد، اگر هنگام نشستن بر روى چیز پاک ندانیم که ترى آن به همان حالت سابق باقی مانده یا ترى آن از بین رفته،یا دیگر به اندازهاى نیست که سرایت کند،در این صورت نیز آن چیز پاک بنا بر احتیاط واجب نجس مىشود.
?منبع
توضیح المسائل مراجع،مسأله ۱۳۰.